Cumhuriyet'in 102. Yılı Ordu'da coşkuyla kutlanıyor

TAKİP ET

Cumhuriyetimizin 102. yıl dönümü kutlamaları, Ordu'da Atatürk Anıtı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Gün boyunca sürecek etkinlikler, akşam yapılacak Cumhuriyet Yürüyüşü ve Şehir Bandosu konseriyle devam edecek.

Cumhuriyetimizin ilanının 102. yıl dönümü, Ordu’da düzenlenen resmi törenlerle kutlanmaya başladı. Şarkiye Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı’nda yapılan çelenk sunma törenine; Ordu Valisi Muammer Erol, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Garnizon Komutanı Tabip Albay Serkan Öcmenler, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Vali Muammer Erol, Garnizon Komutanı Tabip Albay Serkan Öcmenler ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hüseyin İnanır tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından bir dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.

Törenin ardından kutlama programı kapsamında, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet temalı fotoğraf sergisi açıldı. Vali Muammer Erol ve protokol üyeleri, sergide yer alan eserleri inceleyerek sanatçılardan bilgi aldı.

Kutlamalar, bu akşam saat 19.00’da Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’ndan başlayacak “102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü” ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Şehir Bandosu Konseri ile devam edecek.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 29 Ekim Çarşamba günü düzenlenecek resmi törenler ve çeşitli kutlama programlarıyla sürecek.

Ordu Cumhuriyet Bayramı 2025 Cumhuriyetin 102. yılı Ordu Atatürk Anıtı Ordu tören Ordu Cumhuriyet yürüyüşü Ordu Şehir Bandosu konseri