Ordu'da İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı
Türk İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 311. yıldönümü ve 25 Eylül-1 Ekim İtfaiyeciler Haftası, Ordu'da coşkulu etkinliklerle kutlanıyor. Kortej yürüyüşünden eğitimlere kadar birçok faaliyet vatandaşların ilgisini çekti.
Türk İtfaiye Teşkilatının 311. kuruluş yıldönümü ve 25 Eylül-1 Ekim İtfaiyeciler Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, dolu dolu bir program düzenledi.
Etkinlikler kapsamında ilk olarak itfaiye araçları şehir turu attı. Daha sonra Altınordu 19 Eylül İlkokulu önünden Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
Başkan Güler: “İtfaiye Teşkilatımızla Gurur Duyuyoruz”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu itfaiyesinin yaptığı başarılı çalışmalara dikkat çekerek şunları söyledi:
“Her şeye koşan itfaiyemize inşallah daha az iş düşer. Sadece yangın söndürmek değil, ilk yardım hizmeti de veriyor olmaları çok önemli. 15 bin kişiye ilk yardım eğitimi vererek toplum sağlığına katkı sundular. Boğulma tehlikesi yaşayan vatandaşların hayatlarını kurtardılar. Depremde fedakârca çalıştılar. Örnek projeleriyle göğsümüzü kabarttılar.”
“Kahraman İtfaiyecilerimizi Yürekten Kutluyorum”
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Umut Alan ise konuşmasında, itfaiyecilerin kutsal görevine vurgu yaparak şöyle konuştu:
“‘Her kim bir can kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur’ ayeti, onurlu mücadelemizin özünü en güzel şekilde anlatmaktadır. Hiçbir ayrım gözetmeden yardıma koşan kahraman itfaiyecilerimizi yürekten kutluyorum.”
6 Yılda Binlerce Müdahale ve Eğitim
22 istasyon, 287 personel ve 54 araçla hizmet veren Ordu İtfaiyesi, son 6 yılda önemli başarılara imza attı:
2020’den bu yana 36 bin 329 olaya müdahale edildi.
OSKEM ekipleri plajlarda 608 kişiyi boğulmaktan kurtardı.
9 bin 670 denetim faaliyeti gerçekleştirildi.
103 bin 126 kişiye itfaiye, 14 bin 971 kişiye ilk yardım eğitimi verildi.
243 okulda 20 binden fazla öğrenciye yangın tatbikatı ve seminerleri düzenlendi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, bu çalışmalarıyla Türkiye’de örnek gösterilen kurumlar arasında yer aldı.