Ordu'da kaldırım işgaline geçit yok
Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Altınordu'da yaya geçişini engelleyen reklam tabelası, masa, sandalye, totem ve dubaları kaldırarak kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uyguladı.
Vatandaşların kaldırımlarda güvenli ve rahat bir şekilde yürüyebilmesini sağlamak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından cadde ve sokaklarda denetimler aralıksız sürdürülüyor.
Bu kapsamda Büyükşehir Zabıtası, vatandaşlardan gelen şikâyetleri de dikkate alarak Altınordu ilçesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerde, kaldırımları işgal ederek yaya geçişini engelleyen iş yerlerine ait reklam tabelaları, masa, sandalye, totem ve dubalar ekipler tarafından toplanarak kaldırıldı.
Zabıta ekipleri tarafından daha önce yapılan uyarılara rağmen kurallara uymadığı tespit edilen işletmelere ise ilgili mevzuat kapsamında cezai işlem uygulandı. Yetkililer, denetimlerin amacının cezadan ziyade kamusal alanların düzenli ve erişilebilir hale getirilmesi olduğunu vurguladı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kaldırım işgallerine karşı denetimlerin önümüzdeki günlerde Altınordu’nun yanı sıra Ünye ve Fatsa ilçelerinde de devam edeceği bildirildi. Vatandaşlardan gelen şikâyetlerin dikkate alındığı ve denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceği ifade edildi.