Ordu'da Uzun Yol Şoförlerine Ramazan Desteği

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında uzun yol şoförleri ve şehirlerarası seyahat eden vatandaşlar için Mobil Mutfak Tırı ve stantlarla iftariyelik dağıtımını sürdürüyor. Uygulama, sürücülerden tam not aldı.

Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhu, Ordu’da yollara taşındı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da uzun yol şoförleri ve şehirlerarası seyahat eden vatandaşlar için iftariyelik dağıtımını sürdürüyor.

Şehrin giriş ve çıkış noktalarına konuşlandırılan Mobil Mutfak Tırı ve stantlar aracılığıyla dağıtılan iftariyelikler sayesinde, başta tır şoförleri olmak üzere yolda olan sürücüler iftar saatinde yemek arama telaşına düşmeden oruçlarını açabiliyor.

Uygulama özellikle Karadeniz Sahil Yolu güzergâhını kullanarak Ordu üzerinden doğu ve batı istikametine yük taşıyan sürücüler için büyük kolaylık sağlıyor. İftar saatinin yaklaşmasıyla birlikte dağıtım noktalarının bulunduğu bölgelerde araç yoğunluğunun arttığı gözlemleniyor.

Sürücülerden Teşekkür

Ramazan ayının ilk gününde iftariyeliklerini alan sürücüler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Uluslararası taşımacılık yaptıklarını belirten bazı sürücüler, birçok şehirde benzer bir uygulamayla karşılaşmadıklarını ifade ederek Ordu’nun bu konuda fark oluşturduğunu vurguladı.

Sürücüler, hayata geçirilen hizmet dolayısıyla Mehmet Hilmi Güler ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Ramazan Boyunca Sürecek

Belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre, iftariyelik dağıtımı Ramazan ayı boyunca şehrin belirlenen giriş ve çıkış noktalarında devam edecek. Uygulamanın, trafikte güvenliğin korunmasına da katkı sunduğu belirtiliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında yürüttüğü bu çalışma, Ramazan ayında dayanışma kültürünü güçlendiren örnek uygulamalar arasında yer alıyor.

iftariyelik ordu iftar tırı