Ordu dahil 45 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada 45 ilde düzenlenen FETÖ operasyonlarında 178 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 67'sinin tutuklandığını açıkladı. Operasyon yapılan iller arasında Ordu da yer aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ terör örgütüne yönelik ülke genelinde yürütülen operasyonlara dair son bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince 45 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

⚖️ Son İki Haftada 178 Şüpheli Yakalandı

Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun, Trabzon, Gaziantep, Antalya, Konya, Kocaeli ve Ordu’nun da aralarında bulunduğu 45 ilde yapılan operasyonlarda toplam 178 şüpheli gözaltına alındı.
Yakalanan şüphelilerden 67’si tutuklanırken, 48’i hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin ise devam ettiği bildirildi.

FETÖ’nün Farklı Yapılanmalarına Darbe

Operasyonlarda yakalanan kişilerin, FETÖ’nün farklı yapılanmaları içinde yer aldıkları tespit edildi.
Şüphelilerin;

Örgütün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları,

FETÖ’nün finans, öğrenci, güncel, askeri mahrem ve sivil mahrem yapılanmaları içinde faaliyet yürüttükleri,

Ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt içi iletişim sağladıkları belirlendi.

Yerlikaya, ayrıca haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranma kayıtları olan kişilerin de yakalandığını vurguladı.

Ordu’da da FETÖ Operasyonu

Operasyon yapılan iller arasında yer alan Ordu’da da FETÖ’ye yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttüğü çalışmalarda, örgütün kentteki yapılanmasına yönelik yeni bağlantıların tespit edildiği belirtildi.
Ordu Emniyeti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, şüphelilerin örgütün gizli haberleşme ağlarını kullandıkları ve finansal destek sağladıkları yönünde delillerin incelendiği ifade edildi.

Yerlikaya: “Terör Örgütlerine Göz Açtırmayacağız”

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlara ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Başsavcılıklarımızla iş birliği içinde yürütülen bu operasyonlarda, devletimizin güvenliği için çalışan tüm kahraman polislerimizi tebrik ediyorum.
Terör örgütlerine göz açtırmayacağız. FETÖ dahil hiçbir yapılanmaya müsamaha göstermeyeceğiz.”

Yerlikaya’nın açıklamasında, operasyonların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

45 ilde FETÖ’ye yönelik son 2 haftadır Polisimiz tarafından devam eden operasyonlarımızda; 178 şüpheliyi yakaladık️

67'si TUTUKLANDI.
48'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor.

Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile EGM TEM Daire… pic.twitter.com/WdJ0GaY1tC

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) November 7, 2025

45 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu Operasyonlarda Ordu da yer aldı FETÖ operasyonu Ordu Ali Yerlikaya açıklama Ordu FETÖ gözaltı FETÖ şüphelileri yakalandı ByLock operasyonu FETÖ finans yapılanması Ordu Emniyeti ALİ YERLİKAYA içişleri bakanlığı