Ordullu asker Er Murat Atar şehit düştü

TAKİP ET

Ordulu Sözleşmeli Er Murat Atar şehit düştü Kuzey Irak'tan acı haber şehit ve yaralılarımız var.

9 askerimiz şehit düştü.

Şehitlerden Murat Atar Ordu İkizceli olduğu bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit asker sayısının 9'a yükseldiğini bildirdi. Şehit askerlerden İstikam Sözleşmeli Er Murat Atar'ın Ordu İkizceli olduğu öğrenildi.

Milli Savunma Bakanalığından şu açıklama yapıldı; Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada dokuz kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Temasta ilk belirlemelere göre 15 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

Şehidimizin Tören Programı Belli Oldu Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma girişiminde çıkan silahlı çatışmada şehit düşen İstihkam Söz. Er Murat ATAR’ın cenaze töreni programı belli oldu.

Bugün Şırnak’ta düzenlenen askeri törenin ardından saat 12.30’da Şırnak’tan hareket edecek askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanına getirilecek Şehidimizin naaşı; bu gece Ünye Devlet Hastanesinde kalacak.

14.01.2024 Pazar günü (yarın) Ünye Devlet Hastanesinden alınacak şehidimizin naaşı; İkizce Merkez Camiinde öğle namazına müteakip düzenlenecek tören ve kılınacak cenaze namazının ardından Bolluk mahallesi Kabakkeriş mevkiinde bulunan aile mezarlığına defnedilecek.

Şehitlerimizin ruhu şad, mekanı cennet, makamı âli olsun. konuyla ilgili haber yaz

şehit şehitlerimiz şehitkamil belediyesi şehitkamil devlet hastanesi şehit ne demek Şehit Er Murat Atar