Private Label Zirvesi'nde 10. Yıl Coşkusu: Cem Yılmaz Sahne Aldı, Sektör Geleceği Konuştu
Hızlı tüketim ürünleri perakendesinin en prestijli buluşması olan Private Label Zirvesi, 10'uncu yılında sektörün tüm paydaşlarını İstanbul'da bir araya getirdi. '10'suz Olmaz' mottosuyla düzenlenen zirve, Cem Yılmaz'ın özel gösterisiyle renklenirken; ekonomi, sürdürülebilirlik ve yapay zeka başlıkları masaya yatırıldı.
Hızlı tüketim ürünleri (FMCG) perakendesinin kalbinin attığı Private Label Zirvesi, bu yıl 10’uncu yıl coşkusuyla İstanbul’da gerçekleştirildi. PLAT Özel Markalı Ürünler Sanayicileri ve Tedarikçileri Derneği tarafından düzenlenen zirve, sektörün önde gelen üretici, tedarikçi ve perakende zinciri yöneticilerini bir araya getirdi.
11 Aralık Perşembe günü Kurtköy Crowne Plaza Otel’de gerçekleşen zirve, ünlü sunucu Pınar Altuğ’un sunumuyla başladı. Onuncu yıla özel hazırlanan etkinlikte; sektörün bugünü, yarını ve küresel trendler kapsamlı şekilde ele alındı.
PLAT Başkanı Özer: “Olmak Kolaydır, Asıl Mesele Kalmaktır”
Zirvenin açılış konuşmasını yapan PLAT Başkanı M. İmer Özer, son 10 yılda Private Label Zirvesi’nin sektörün en önemli buluşma noktalarından biri haline geldiğine dikkat çekti. Özer, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Olmak kolaydır, asıl mesele kalmaktır. Bu zirveyi on yıldır burada tutmamızı ve kalmamızı sağladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu hikâyeyi hep birlikte yazdık.”
Konuşmasında 2025 yılına dair ekonomik değerlendirmelerde de bulunan Özer, nitelikli insan kaynağının ve doğru perspektifin önemine vurgu yaparak, “Bugün tekrar insan çağındayız” dedi.
Private Label Pazarı Global Ortalamaya Ulaştı
Zirvede NielsenIQ+GFK tarafından paylaşılan veriler, Private Label pazarının güçlü yükselişini ortaya koydu. Açıklanan verilere göre, Private Label ürünlerinin ciro payı Ekim 2025 itibarıyla yüzde 21,7’ye ulaştı ve global ortalamaya yaklaştı.
Araştırmalar, tüketicilerin artık özel markalı ürünleri yalnızca fiyat avantajı nedeniyle değil; kalite, güven ve tavsiye etkisi sebebiyle tercih ettiğini gösterdi.
Yapay Zeka, Sürdürülebilirlik ve Gelecek Vizyonu Masadaydı
Zirvede söz alan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, küresel ekonomi, finansal riskler ve yapay zekanın iş dünyası üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Yapay zekanın iş modellerini kökten değiştireceğini belirten Demirtaş, şirketlerin bu dönüşüme hızla adapte olması gerektiğini vurguladı.
Sapro Genel Müdürü Murat Gönül, sektörde “plastiksizleşme” vizyonunu anlatırken; Migros ve A101 yöneticileri de sürdürülebilir tarım, kalite ve tüketici beklentileri üzerine önemli mesajlar verdi.
Cem Yılmaz ile Kahkaha Dolu Final
Zirve, ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın “İş Hayatı” temalı özel stand-up gösterisiyle sona erdi. Cem Yılmaz, kurumsal yaşam, toplantı kültürü ve iş dünyasına dair esprileriyle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Gösteri, salondan büyük alkış aldı.
Private Label Zirvesi, 10’uncu yılında hem sektörel vizyonu hem de eğlenceli finaliyle hafızalarda yer etti.