Sera kurmak isteyen üreticilere hibe desteği verilecek

TAKİP ET

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DOKAP BKİ Başkanlığı ortaklığında Ordu'da sera kurmak isteyen çifçilere hibe desteği verilecek

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile DOKAP BKİ Başkanlığı işbirliğinde yürütülen "Ordu İli Seracılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında %30 çiftçi katkılı olarak 240 m²'lik seralar kurulacak.

Başvurular 22.08.2022 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacak.

Başvuru Esnasında Sunulacak Belgeler;

Kimlik Fotokopisi

Taahhütname

Açık Rıza Onayı

Nüfus Kayıt Örneği

İkametgah Belgesi

ÇKS Belgesi (Sözleşme imzalamaya geldiğinde getirmesi zorunludur)

Tapu Kaydı (Kiralama veya Mülkiyet Belgesi)

SGK Hizmet Dökümü

Başvuru Sahipleri İle İlgili Özel Hususlar;

·Başvuru sahibi, önceki yıllarda DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde yürütülen projeler ile sera hibe desteğinden faydalanmamış olmalıdır.

·Kiralık arazide yatırım yapacak olanlar için ise kiralama süresi en az 2027 yılı Aralık ayına kadar devam etmelidir. (Arazi durumunu gösterir tapu kaydı veya kiralama belgesi başvuru esnasında sunulacaktır)

·Sera kurulacak arazi tarım arazisi vasfında olmalıdır.

·Sabit ikameti yatırım yapacağı ilçede bulunmayanlar projeden faydalanamayacaklardır. (İkametgah Belgesi başvuru esnasında sunulacaktır)

·Başvuru sahibi Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ye kayıtlı olmak zorundadır. ÇKS'ye kayıtlı olmayan kişiler projeden faydalanamayacaktır. Projeden faydalanmak isteyenlerin güncel ÇKS Belgesine sahip olmaları gerekmektedir. Projeden faydalanmak için arazi kiralamış olanların kiraladıkları arazileri ÇKS sisteminde de üzerlerine almaları gerekmektedir. (Güncel ÇKS Belgesi hibe sözleşmesi imzalanmadan önce sunulmak zorundadır)

·Başvurular bizzat yapılacak olup, kadınlar öncelikli olacaklardır.

·Projeden faydalanmak isteyen kişilerin bu faaliyeti en az 5 yıl boyunca sürdürmeyi taahhüt etmesi gerekmektedir.

Başvuru belgesi ekleri eksik olan başvurular olumsuz değerlendirilecektir.

sera hibe desteği 2022 sera hibe desteği sera hibe desteği ne kadar sera hibe desteği 2021 başvuru sera hibe desteği 2020 başvuru