SunExpress Havayolları’nın 2026 yaz uçuş programında Ordu-Giresun Havalimanı’na yönelik sefer sayılarının oldukça sınırlı tutulması, Ordu ve Giresun iş dünyasında rahatsızlık yarattı. Bölgenin beklentilerinin karşılanmadığını belirten sektör temsilcileri, havalimanının “üvey evlat” muamelesi gördüğünü dile getirdi.
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile aynı görüşü paylaştıklarını ifade ederek, özellikle yurt içinde Antalya ve İzmir gibi yoğun talep gören destinasyonlara sefer planlanmamasını eleştirdi. Karlıbel, yurt dışında ise Almanya’nın Frankfurt, Köln ve Hannover gibi birçok havalimanına yoğun yaz uçuşları planlanmasına rağmen Ordu-Giresun Havalimanı’nın bu ağın dışında bırakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Karlıbel, Samsun ve Trabzon havalimanlarından gerçekleştirilen yurt dışı uçuşların yolcularının yarıdan fazlasının Ordu-Giresun ikametli olduğunun bilindiğini hatırlatarak, bu tabloya rağmen Ordu-Giresun Havalimanı’nın görmezden gelinmesinin rasyonel bir planlama anlayışıyla bağdaşmadığını vurguladı.
Öte yandan Pegasus Havayolları’nın 2026 yaz uçuş programında da Ordu-Giresun Havalimanı’ndan İzmir, Kıbrıs ve Almanya hatlarına yer verilmemesi dikkat çekti. Bu durumu da değerlendiren Karlıbel, Ordu-Giresun Havalimanı’nın bölgenin en aktif havalimanlarından biri olduğunu ve özellikle Almanya başta olmak üzere Avrupa’ya doğrudan uçuş potansiyeline sahip bulunduğunu ifade etti.
Yolcuların komşu illerdeki havalimanlarına yönlendirilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Karlıbel, mevcut planlamaların bölge ekonomisine zarar verdiğini ve yolcu memnuniyetini olumsuz etkilediğini kaydetti. İş dünyası temsilcileri, havayolu şirketlerini Ordu-Giresun Havalimanı’nın gerçek potansiyelini dikkate alan, dengeli ve adil bir uçuş planlaması yapmaya davet etti.




















