Altınordu Belediyesi bünyesinde okul öncesi eğitim veren Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evi, iki yıl önce sadece iki öğrenciyle başladığı eğitim yolculuğunda ilk mezuniyet gururunu yaşadı. Bugün 60 öğrenciyle tam kapasiteye ulaşan merkez, İhsan Gürdal Teknoloji Tasarım Atölyesi bahçesinde renkli bir mezuniyet törenine ev sahipliği yaptı. Yıl boyunca hazırladıkları el emeği eserleri sergileyen minikler, tören alanında büyük bir heyecan yaşadı.
Başkan Tepe çocukların sevincine ortak oldu
Eğitim hayatlarının ilk kep atma heyecanını yaşayan çocukları Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe yalnız bırakmadı. Mezuniyet törenine katılarak öğrencilerle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Tepe, çocuklara mezuniyet belgelerini tek tek teslim etti. Geri sayımla birlikte keplerin havaya fırlatıldığı anlarda, bahçeyi dolduran aileler duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Tepe, okul öncesi eğitimin çocukların geleceğine yapılan en temel yatırım olduğunu belirtti.

Oyunla öğrenen ve keşfeden nesiller yetişiyor
Ceren Özdemir Oyun ve Masal Evi, 36 ile 72 ay arasındaki çocuklara kapılarını açıyor. Merkezde uygulanan oyun temelli eğitim modelinin yanı sıra görsel sanatlar, çocuk yogası, yabancı dil, drama ve müzik atölyeleriyle çocukların sosyal ve fiziksel becerileri destekleniyor.
Belediye, öğrencilere sunduğu kahvaltı ve öğle yemeği desteğiyle de ailelerin bütçesine katkı sağlıyor. Yıl boyunca düzenlenen doğa gezileri ve kültürel etkinliklerle çocukların paylaşmayı bilen, merak eden, sorgulayan ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: