Ordu-Giresun Havalimanında yaşanan ulaşım sorunları ve uçuş planlamasına ilişkin talepler, AJet Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan toplantıda değerlendirildi. Görüşmede sefer sayılarının artırılması, yeni uçuş noktalarının açılması ve uçuş saatlerinin bölgenin ihtiyaçlarına göre yeniden planlanması gündeme geldi.
Toplantı, AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer öncülüğünde gerçekleştirildi.
Bölgenin talepleri AJet'e iletildi
Görüşmeye Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, ORDUSİAD Başkanı Vehbi Yüksel, AK Parti Batı Karadeniz Bölgesi İl Koordinatörü Selman Altaş, MÜSİAD Ordu Şube Başkanı Güray Aksoy ile AJet Genel Müdürlüğü temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Ordu ve Giresun'un ulaşım ihtiyaçları değerlendirilirken, özellikle iş dünyasının beklentilerine uygun uçuş saatlerinin planlanması ve yeni destinasyonların uçuş ağına eklenmesi yönündeki talepler AJet yetkililerine sunuldu.
Hazırlanan dosya AJet'e teslim edildi
OTSO tarafından hazırlanan talep dosyasında, mevcut sefer sayılarının artırılması, uçuş saatlerinin yeniden düzenlenmesi ve farklı şehirlerle doğrudan uçuş bağlantılarının kurulmasına yönelik beklentiler yer aldı.
Dosya, toplantıda AJet Genel Müdürlüğü yetkililerine yazılı ve sözlü olarak aktarıldı.
Hava ulaşımının güçlendirilmesi hedefleniyor
OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, Ordu-Giresun Havalimanı'nın bölgenin ticaret, turizm ve yatırım potansiyeli açısından önemli bir ulaşım noktası olduğunu belirtti.
Karlıbel, hava ulaşımının güçlendirilmesinin bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacağını ifade ederken, yapılan görüşmenin olumlu sonuçlar vermesini beklediklerini kaydetti.
Beklenti seferlerin artırılması
Toplantıda dile getirilen taleplerin değerlendirilmesi halinde Ordu-Giresun Havalimanı'nın ulaşım kapasitesinin artırılması, yeni uçuş noktalarının hizmete alınması ve yolcuların daha uygun saatlerde seyahat edebilmesine yönelik adımların atılması hedefleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: