Uşak Üniversitesi’nde Yeni Dönem Başladı
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının teklifi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla, 11 Aralık 2025 tarihinde Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Demir, düzenlenen devir-teslim töreniyle görevi Prof. Dr. Ekrem Savaş’tan devraldı.
Rektörlük makamında gerçekleşen törende akademik ve idari personelin yanı sıra basın mensupları da hazır bulundu.
Prof. Dr. Ekrem Savaş: “Üniversitemizi Daha Güçlü Bir Noktaya Taşıdık”
Görev süresinin sona ermesi dolayısıyla konuşan Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’nde yürüttüğü çalışmalardan gurur duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Uşak Üniversitesi’ndeki rektörlük görevimi bugün itibarıyla tamamlamış bulunuyorum. Görev sürem boyunca üniversitemizin bilimsel üretkenliğini artırmak, kurumsal kapasitesini güçlendirmek ve ulusal ve uluslararası düzeyde daha saygın bir konuma taşımak için büyük bir gayretle çalıştık. Elde edilen tüm başarılar, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin katkıları sayesinde mümkün olmuştur. Görevi devralan yeni rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Demir’e üstün başarılar diliyorum.”
Prof. Dr. Ahmet Demir: “Uşak İçin Hep Birlikte Çalışacağız”
Görevi devralan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Demir ise yaptığı konuşmada duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Bugün Uşak Üniversitesi Rektörü olarak atanmamın onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu göreve beni layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a şükranlarımı sunuyorum. Memleketim Uşak’a hizmet edecek olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak için tüm personelimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve paydaşlarımızla birlikte çalışacağız. Üniversitemiz yükseldikçe şehrimiz de yükselecektir.”
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ekrem Savaş, görevi Prof. Dr. Ahmet Demir’e devretti.
Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Demir Kimdir?
Prof. Dr. Ahmet Demir, 1959 yılında Uşak’ın Ulubey ilçesinde doğdu.
1981 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu.
Akademik kariyerine 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. Lisansüstü eğitimini YTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamlayan Demir, 2002 yılında profesör unvanını aldı.
YTÜ’de bölüm başkanlığı ve dekanlık görevlerinde bulunan Prof. Dr. Demir,
2010–2014 yılları arasında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü olarak görev yaptı.
Prof. Dr. Ahmet Demir, 11 Aralık 2025 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Uşak Üniversitesi Rektörü olarak atandı.
Evli, iki çocuk babası ve beş torun sahibi olan Demir, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
























